Ecom Testvérek
Ecom Testvérek

Innováció és siker a digitális kereskedelem világában az Ecom Testvérekkel

Innováció és siker a digitális kereskedelem világában az Ecom Testvérekkel

A digitális korban egyre több fiatal vállalkozó kerül a figyelem középpontjába, különösen azok, akik képesek voltak kihasználni a technológia adta lehetőségeket. Ilyen példaképek a torinói származású, részben magyar felmenőkkel büszkélkedő Ecom Testvérek is, akik még serdülőkorukban, a pandémia idején kezdték el építeni digitális kereskedelmi vállalkozásukat.

Ecom Testvérek

A karantén időszakát kihasználva, a tanulás és önfejlesztés mellett az Ecom Testvérek számtalan online üzleti kurzust vettek igénybe. Céljuk az volt, hogy e-kereskedelmi vállalkozásukat a lehető legmagasabb szintre emeljék. Ez a kitartó munka meghozta gyümölcsét, hiszen mára az Ecom Testvérek neve egyre ismertebbé vált, nem csak Olaszországban és Magyarországon, de Európán kívül is.

Tapasztalataikat másokkal is megosztják

„Anyánk volt az, aki mindvégig bízott bennünk és minden tőle telhetőt megtett, hogy támogasson minket” – emlékezett vissza az Ecom Testvérek egyik alapítója. „Számtalan tanfolyamon vettünk részt, és próbáltunk minden lehetséges információt összegyűjteni. Első sikeres webáruházunk 2020 decemberében indult, és egy hónap alatt 8 millió forintos forgalmat generáltunk. YouTube-on és Instagramon is aktívak voltunk, ezzel nem csak saját tapasztalatainkat gyarapítottuk, hanem egy hozzáértő csapatot is sikerült körénk gyűjteni.”

Az Ecom Testvérek tapasztalataikat másokkal is szívesen megosztják. Elsők között voltak Magyarországon, akik nemzetközi szinten is sikeres e-kereskedelmi vállalkozást építettek fel. A fiatalabb testvér még gimnáziumi tanulmányai mellett is aktívan részt vesz a vállalkozás irányításában, és az Instagram csatornájukat is ő menedzseli, ami már 40 ezer követővel büszkélkedhet.

A testvérek már 17 és 18 éves korukban egy luxusnyaralásra vitték el családjukat, ami jól mutatja, hogy milyen mértékű sikert értek el rövid idő alatt. Ehhez több százezer eurót fektettek be saját képzésükre és vállalkozásuk fejlesztésére. Az Ecom Testvérek jelen vannak minden jelentősebb közösségi média felületen, beleértve a TikTokot is, ahol rendszeresen frissülő tartalmakat tesznek közzé.

Az üzleti modell kialakítása

Az üzleti modelljük kialakítása sem volt zökkenőmentes. Számos projektet és üzleti ötletet próbáltak ki, amelyek közül jó néhány kudarcot vallott. Az Ecom Testvérek azonban tanultak a hibáikból és nem adták fel. Életükben a szórakozást és a partikat háttérbe szorították, hogy több időt szentelhessenek vállalkozásuknak. A sport azonban, ami nagy szenvedélyük, mindig helyet kapott életükben.

A vállalkozás nem csak Olaszországban, hanem Magyarországon és a kelet-közép európai régióban is tevékenykedik. Kezdetben a dropshipping modellt alkalmazták, majd áttértek a privát címkés termékek értékesítésére. Az Ecom Testvérek kiemelt figyelmet fordítanak a termékek kiválasztására és a célpiacok sajátosságaira, különösen a reklámok és hirdetések megtervezésekor.

„A magyar vásárlók bizalmatlanok, számukra fontos a gyors szállítás és az utánvétel lehetősége” – mondják az Ecom Testvérek. A termékminőség garantálásában egy kínai ügynök is segíti őket, aki helyben válogatja és ellenőrzi a termékeket, és kapcsolatot tart a gyártókkal.

Az Ecom Testvérek története inspiráló példa arra, hogy a digitális világban a kitartás, a tudás és az innováció milyen sikereket hozhat. A testvérek jövőbeli tervei között számos új projekt és a vállalkozás további növekedése szerepel. Az ő történetük igazolja, hogy a modern korban az e-kereskedelem területén is hatalmas lehetőségek rejlenek azok számára, akik hajlandóak megragadni azokat.

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük